Algemeen
 

Je zult je misschien afvragen; waarom heet de jeugdsoos “De Zolder” als hij zich in de kelder bevindt?
Het antwoord op  die vraag wordt beantwoord door de geschiedenis van de jeugdsoos. In de jaren 70 had de jeugd van de Protestantse kerk behoefte aan een eigen plek waar zij gezellig samen een biertje konden drinken en muziek konden luisteren. Deze plek werd destijds gevonden op de zolder van de kerk.  Hierdoor ontstond de naam “De Zolder”.
Na verloop van tijd werd de zolder te klein voor het aantal bezoekers en voldeed deze niet meer aan de veiligheidseisen van de brandweer. Daarom is ervoor gekozen om de jeugdsoos te verhuizen naar de ruimte onder de kerk.  Aangezien de naam “De Zolder” een begrip was geworden in Winsum en omstreken, is er voor gekozen om deze naam te behouden.
Deze verhuizing vond plaats in 1990. Sindsdien wordt elk Lustrum groots gevierd.
Dit jaar (11/12 september) vieren we alweer het 25-jarig bestaan van de jeugdsoos!

 

De jeugdsoos wordt sinds het begin van zijn bestaan gerund door vrijwilligers.
Het bestuur, de activiteitencommissie,  de dj’s en het barpersoneel zijn allemaal vrijwilligers.
Kortom, zonder vrijwilligers kan de jeugdsoos niet bestaan!
Op dit moment zijn er ongeveer 22 vrijwilligers actief betrokken bij de jeugdsoos.

 

De laatste jaren zijn wij voornamelijk geopend op zaterdagavond en op feestdagen.
Op zaterdagavond zorgen de vrijwilligers altijd voor een leuk feestje! 
Één keer in maand wordt er een themafeest georganiseerd. 
Elk jaar op Koningsdag zijn wij de hele dag geopend en organiseren wij allerlei activiteiten voor jong en oud! En dit is nog maar één van de vele feestdagen/gelegenheden waarop de jeugdsoos geopend is. Houdt de social media dus goed in de gaten!

 

Iedereen is welkom in de jeugdsoos, maar de jeugd waar wij ons vooral op richten is de jeugd van 12-23 jaar. Kom gerust langs en neem je vrienden/vriendinnen mee!

 

De jeugdsoos is een ruimte die van alle gemakken is voorzien. Er is onder andere een bar met tapbier, muziekinstallatie, beamer, toiletten, verschillende spellen, tafels en stoelen en  airconditioning.
De jeugdsoos kan daardoor voor verschillende doeleinden gebruikt worden, zoals een filmavond, een vergadering, een teamuitje of verjaardagsfeestje.  Er kunnen maximaal 120 personen in de jeugdsoos. Mocht je gebruik willen maken van de jeugdsoos, neem dan contact met ons op.

Ben je nieuwsgierig geworden?

 

Dan zien wij jou graag terug in Jeugdsoos “De Zolder”!!!Agenda
 
Geen evenementen gepland
Facebook Feed